Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi

WEB https://sehitedipzenginal.meb.k12.tr
Adres : Piri Reis Mah. Tuzla Cad. Orman sk. No 5 Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi DARICA/KOCAELİ
VİZYON : Eğitim-öğretimde kalitesi ve başarılı çalışmaları ile fark yaratan seçkin bir kurum olmaktır.
MİSYON : Mutlu, öz güvenli, başarılı, ilkeli, duyarlı, açık fikirli, araştıran-sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, öğrenmeye ve yeniliklere açık, öz değerlendirme yapabilen, iş birliğine yatkın, yaratıcı ve eleştirel düşünen, akılcı, cesaretli, çok yönlü, ulusal kültürünü özümsemiş, aynı zamanda küresel bakış açısına sahip bireyler yetiştirmektir.
BAŞARILAR : Kız Futsal Takımı İl 2.

Saatler : 09:00 Ders Başlangıç, 16:00 Ders Bitiş
Yabancı Dil : İngilizce ve Almanca
Isınma : Doğal Gaz
Servis : Okul Servis Mevcut
Ulaşım : Otobüs(502-501)
Yerleşim Yeri : Piri Reis Mah. Tuzla Cad. Orman sk. No 5 Darıca Şehit Edip Zengin Anadolu Lisesi DARICA/KOCAELİ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe Merkezine 3 km
Kontenjan Bilgileri : 9. Sınıf 0, 10. Sınıf 0, 11. Sınıf 12, 12.Sınıf 30
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 11. Sınıf 437, 12. Sınıf 403
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : ÖSYM YERLEŞTİRME ORANI EK YERLEŞTİRMELERLE BİRLİKTE %80 dir.
Sportif Etkinlikler : Kız-Erkek Futsal, Kız-Erkek Voleybol, Erkek Basketbol
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak Projeleri
Proje Çalışmaları : Tübitak Projeleri, Fizik ve Kimya Deneyleri Proje etkinlikleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ (Here Comes The Sun Power) adlı proje, Erasmus+ (Make a Smart chosie) adlı proje